Wandelen in Het Reestdal

Te voet het Reestdal ontdekken is een fantastische manier om het beekdal te leren kennen. Met het wandelnetwerk kom je langs de mooiste plekjes.

Wandelen in Het Reestdal

Vanwege het kleinschalige karakter van het Reestdal is het gebied bij uitstek te ontdekken door middel van een wandeling. Het wandelnetwerk Reestdal combineert honderden kilometers rondwandelingen met elkaar.

Met behulp van knooppuntenkaarten kunnen de wandelingen gecombineerd of zelf uitgestippeld worden. Wandelen met een app geeft een speciale dimensie aan de tocht door de achtergrondinformatie over de gekozen route.

Liefhebbers kunnen kiezen uit diverse themaroutes en voor de fervente wandelaar is er de lange afstandsroute ‘De loop van de Reest’.

wandelroutes

Wandel een van de vele bestaande routes en kom langs de mooiste plekjes in het beekdal. Geniet al wandelend van de natuur, cultuur en historie.

lees verder »

meerdaagse routes

Er zijn drie lange afstandsroutes binnen het Reestdal. De Loop van de Reest volgt het riviertje stroomopwaarts, het Jacobspad en Van Rossumpad kruisen.

lees verder »

wandelnetwerken

Door binnen het wandelnetwerk van knooppunt naar knooppunt te wandelen, kun je zelf de route en de afstand van de wandeling  bepalen.

lees verder »

wandelapp

De wandelapp van Landschap Overijssel staat vol met mooie wandelroutes in het Reestdal. In de app staat veel achtergrondinformatie bij de routes.

lees verder »

verhalenpalen & pontjes

Laat de omgeving tot leven komen door te luisteren naar mythen, sagen en wetenswaardigheden bij een van de vijf verhalenpalen die in het Reestdal staan.

lees verder »

bordje weg?

Ontdek je tijdens een wandeling of een fietstocht dat er een bordje ontbreekt of kapot is? Heel vervelend. Het kan nu gemeld worden via een speciale website.

lees verder »

Heeft u een activiteit die u op onze website wilt plaatsen?
Heeft u een bed & breakfast of camping en wilt u vermeld worden?

Neem vrijblijvend contact met ons op »