Meerdaagse routes

Door het Reestdal lopen drie lange afstand wandelroutes. 'De Loop van de Reest'  loopt van west naar oost en volgt het grensriviertje de Reest stroomopwaarts. Van noord naar zuid loopt het Jacobspad. Het Jacobspad Groningen-Drenthe loop van Uithuizen tot Hasselt en doorkruist daarbij het Reestdal. Het Maarten van Rossumpad loopt ook in noordelijke richting.

Tenslotte zijn er nog drie routes door het Reestdal, die in meerdere dagen gelopen kunnen worden. Neem de tijd en geniet van de verrassende omgeving tijdens het wandelen.

De gidsen zijn verkrijgbaar bij de Tourist Info Punten.

Tourist-Info-Punt-Het-Reestdal_CT_natuur-wandelen-hond

De loop van de Reest

Lengte 112 km

Ontdek in 10 etappes de loop van de Reest en maak kennis met de geschiedenis van het landschap van het authentieke Reestdal.

lees meer »

Het Jacobspad

Lengte 208,5 km

Dit deel van het Jacobspad tussen Uithuizen en Hasselt sluit aan op de eeuwenoude route naar Santiago de Compostella.

lees meer »

Maarten van Rossumpad

Lengte 384 km

Volg de interessante sporen die legeraanvoerder Maarten van Rossum achterliet op deze wandeling van Den Bosch naar Steenwijk.

lees meer »

Reestdalpad

Lengte 57 km

In 3 dag etappes van elk 16 à 20 kilometer loop je dwars door het beekdal. Langs landgoederen, door natuur- en cultuurlandschap en bosgebied.

lees meer »

Reestdal 2-daagse

Lengte 40 km

Twee dagen wandelen door eeuwenoude buurtschappen, cultuurhistorische landschappen en natuurreservaten in de buurt van de oorsprong van de Reest.

lees meer over dag 1 en dag 2 »

Kuierroute IJhorst

Lengte 24 km

Kuieren door IJhorst, op je gemak wandelen, de historie van IJhorst en Dickninge ontdekken en genieten van het weidegebied en de bossen.

lees meer »

Heeft u een activiteit die u op onze website wilt plaatsen?
Heeft u een bed & breakfast of camping en wilt u vermeld worden?

Neem vrijblijvend contact met ons op »