Ooievaarsbuitenstation De Lokkerij

Het ooievaarsbuitenstation “De Lokkerij” is in 1981 gestart. De naam heeft niets te maken met het lokken van ooievaars, maar heeft verband met de familie Lokken die generaties lang woonde in de boerderij waar nu het ooievaarsstation gevestigd is.

Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_natuur-tuinen_ooievaarsstation-de-Lokkerij
Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_natuur-tuinen_ooievaarsstation-de-Lokkerij-ooievaarsnest-

Ooievaars zijn weer terug in het landschap

Omdat de witte ooievaar vrijwel was verdwenen in Nederland, is in 1969 een fok-programma opgezet in Groot-Ammers. In de buitenstations kregen ooievaars de kans om te wennen aan een natuurlijke omgeving, zodat zij hun natuurlijk gedrag konden gaan vertonen. Vanuit de Lokkerij konden ooievaars in het Reestdal fourageren, nesten bouwen en zich langs natuurlijke weg vermeerderen. Het programma is een succes gebleken.

Officieel ooievaarsasiel en informatiecentrum

Hoewel sommige ooievaarsstations inmiddels zijn gesloten, blijft De Lokkerij actief. Ook omdat het station een officieel erkend ooievaarsasiel is in Nederland. Zieke en gewonde ooievaars kunnen er terecht om te herstellen, waarna ze indien mogelijk hun vrijheid terugkrijgen.

In het educatieve informatiecentrum zij de ooievaars van dichtbij te zien. Er staan grote nesten waar de ooievaars hun jongen verzorgen en je kunt het luide geklepper horen waaraan de vogels elkaar herkennen en waarmee ze hun territorium afbakenen.

 

De Lokkerij  │ Schiphorsterweg 28 │ De Schiphorst  │ naar de website »

Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_natuur-tuinen_ooievaarsstation-de-Lokkerij-ooievaarsnesten-

Heeft u een activiteit die u op onze website wilt plaatsen?
Heeft u een bed & breakfast of camping en wilt u vermeld worden?

Neem vrijblijvend contact met ons op »