Verhalenpalen & pontjes

In het Reestdal staan vijf verhalenpalen. Elke paal vertelt een boeiend verhaal dat gerelateerd is aan de omgeving. Dat kunnen wetenswaardigheden zijn of je maakt kennis met een van de vele mysteries die het Reestdal rijk is. Deze verhalen laten het gebied tot leven komen waardoor je de omgeving met andere ogen zult bekijken.

Bij elke paal kan gekozen worden tussen een verhaal voor volwassenen of een voor kinderen. Het enige wat je hoeft te doen is trappen op een pedaal en op een knop drukken, dan komt het verhaal tot leven.

verhalenpalen
Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijken-doen_wandelen_verhalenpalen

Locaties van de verhalenpunten

De verhalenpalen staan in de buurt van wandel en fietsknooppunten, zodat je onderweg even kunt stoppen om te genieten van een verhaal. Ze zijn te vinden op de volgende plaatsen:

In Meppel  bij het wandelpad naar het pontje bij Eesinge.
In de buurt van fietsknooppunt 70

In Staphorst bij de uitkijktoren, kruising Reeststouwe–Vaartweg-Reggersweg.
Bij wandelknooppunt Z27 / fietsknooppunt 71

In Halfweg bij de Beugelenbrug.
Tussen wandelknooppunt  44 en Y17 / fietsknooppunt 86

In IJhorst bij het uitkijkpunt achter de kerk.
Bij wandelknoopunt Y11  / fietsknooppunt 89

In Oud Avereest aan het kerkenpad achter de begraafplaats.
Tussen wandelknooppunten A31 en A39 / fietsknoopunten 15 en 37

Pontjes

Als onderdeel van het wandelnetwerk in het Reestdal, zijn er twee pontjes over de Reest. Dit maakt een wandeling door het Reestdal wel extra speciaal.

Het pontje in Meppel ligt bij het zandpad aan de Reesstouwe. Hierdoor is een mooi wandelrondje tussen Meppel en Staphorst mogelijk. Je kunt er ook komen via boerderij / hospice Eesinge.

Het tweede pontje is een voetveer. Het is onderdeel van een route die het Riegmeer doorkruist. Dit oude landbouwpad tussen Fort en Bloemberg is hiermee weer te wandelen. Volg vanaf de Bloemberg de gemarkeerde route van Recreatieschap Drenthe.

Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijken-doen_wandelen_verhalenpalen-pontjes
Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijken-doen_wandelen_verhalenpalen-pontjes-uitkijktoren

Uitkijktoren

Op de grens van Staphorst en Meppel biedt de uitkijktoren een mooi uitzicht op de kronkelende Reest. Het uitzicht is zeer gevarieerd, afhankelijk van de richting waarin je kijkt.

Je ziet het verschil tussen de landbouwverkaveling in Staphorst en het natuurlijke Reestdal, bekijkt hoe het landschap door snelwegen en het kanaal is doorsneden en ziet tenslotte de overgang naar de stedelijke omgeving van Meppel. Het is een onverwacht dynamisch vergezicht vanaf 7 meter hoogte.

De toren staat bij wandelknooppunt Z27 en fietsknooppunt 71, waar oook een verhalenpaal staat

Heeft u een activiteit die u op onze website wilt plaatsen?
Heeft u een bed & breakfast of camping en wilt u vermeld worden?

Neem vrijblijvend contact met ons op »