Wandelnetwerken

Via de wandelnetwerken kun je zelf, vooraf of ter plaatse, een wandelroute uitstippelen. Je bepaalt zelf waar de route langs moet gaan en de bijbehorende knooppunten neem je op in de wandelroute.

Mocht tijdens het wandelen blijken dat de route te lang is, of misschien wel te kort, dan kun je de route via het wandelknooppuntennetwerk inkorten.

Het is aan te raden om hiervoor een kaart mee te nemen.

Tourist-Info-Punt-Het-Reestdal_CT_wandelen-wandelnetwerk
Tourist-Info-Punt-Het-Reestdal_CT_wandelen-wandelnetwerk-03

Startpunten wandelnetwerk

Het is niet noodzakelijk, maar wel handig om bij een startpunt te starten. Hier staat een informatiepaneel met een overzichtskaart van het gebied en informatie over nabijgelegen parkeergelegenheid en horeca langs de wandelknooppunten.

Vanaf een startpunt kan veelal ook een rondwandeling gemaakt worden, door de gekozen kleur van een kant en klare route te volgen. Deze routes variëren in lengte van ongeveer 2 tot 20 kilometer.

Ook deze routes kunnen gecombineerd worden. Zo raak je nooit uitgewandeld in het Reestdal.

Nummering van de knooppunten

De nummering van de knooppunten aan de Drentse zijde van de Reest bestaat enkel uit een nummer, aan de Overijsselse kant bestaat ze uit een letter en een nummer.

Het systeem werkt echter precies het zelfde en beide netwerken sluiten op elkaar aan.

Wandelkaarten zijn verkrijgbaar bij de Tourist Info punten.

Tourist-Info-Punt-Het-Reestdal_CT_wandelen-wandelnetwerk-02
Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijken-doen_wandelen_wandelnetwerken

Wandelknooppuntenplanner

Via de website Wandelnet is het mogelijk om een wandelroute digitaal te plannen. Op deze manier kan vooraf een route met de gewenste aantal kilometers uitgestippeld worden.

In het Reestdal is tot nu toe alleen het netwerk ten noorden van de Reest in de gemeente De Wolden digitaal beschikbaar. Mocht je het toch prettiger vinden om te wandelen aan de hand van een papieren knooppuntenkaart, kom dan eens langs bij een van de Tourist Info Punten in het Reestdal.

 

Toeristische overstappunten

Komt u van verder en zoekt u een startpunt waar u de auto kunt achterlaten om fietsend of wandelend de omgeving te verkennen? Start dan vanaf een TOP.

Een toeristisch overstappunt is een 'knooppunt' waar diverse fiets- en wandelroutes samenkomen. Een punt is gemakkelijk met de auto bereikbaar, er is een parkeergelegenheid en in de nabije omgeving is vaak horeca te vinden waar je o.a. een kopje koffie kunt drinken. Er staat een informatiepaneel waarop routes en/of knooppunten staan vermeld.

In het Reestdal is een TOP bij bezoekerscentrum De Wheem in Oud Avereest en bij De Havixhorst in de Wijk.

Tip: check vooraf de openingstijden.

Bezoekerscentrum de Wheem

Heeft u een activiteit die u op onze website wilt plaatsen?
Heeft u een bed & breakfast of camping en wilt u vermeld worden?

Neem vrijblijvend contact met ons op »