Boswachterij Staphorst

Tussen Staphorst en de Wijk ligt Boswachterij Staphorst. Dit is een gevarieerd en natuurlijk bos, dat wordt afgewisseld met heide en vennen. Het gebied is zeer in trek bij dieren, waaronder dassen die hier hun burchten hebben gegraven. Maar ook reeën, roofvogels, adders en hagedissen komen hier voor.

In het noorden van het bos liggen een aantal vennen, die ontstaan zijn doordat hier in de vorige eeuw turf werd gewonnen. Op het heideveld de Vier Bergen kun je zien hoe de omgeving eruitzag voor de aanleg van het bos, in de jaren 30 van de vorige eeuw.

Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_natuur-tuinen_Boswachterij-Staphorst_heide
Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_natuur-tuinen_Boswachterij-Staphorst_recreatieplas-zwarte-dennen

Recreatieplas Zwarte Dennen

Kinderen kunnen heerlijk spelen en zwemmen in en rond de recreatieplas Zwarte Dennen. Rondom de plas bevindt zich een ligweide met zandstrandjes waar je kunt zonnen of picknicken. Er zijn picknicktafels, een kinderspeeltuin, een kiosk en toiletten aanwezig. De parkeerplaats, aan de Vijverweg in Staphorst, ligt op loopafstand. Deze wordt aangegeven met borden.

Gemarkeerde wandelroutes en belevingspad

In het bos zijn meerdere wandelroutes uitgezet, met behulp van gekleurde paaltjes. Deze beginnen bij de parkeerplaats.  Kinderen kunnen het bos voelen, ruiken, proeven, horen en zien wanneer ze het belevingspad lopen. Onderweg kom je een doolhof, een herriehut, een kleurenkamer en nog veel meer tegen.

Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_natuur-tuinen_Boswachterij-Staphorst_belevingspad-herriehut
Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_natuur-tuinen_Boswachterij-Staphorst_natte-neuzen-pad

Natte Neuzenroute voor honden

Voor honden is er speciaal de Natte Neuzenroute. Deze start ook op de parkeerplaats aan de Vijverweg. Op deze route en aan de westzijde van de boswachterij, aan de Mr. Kanlaan, mogen honden loslopen. Op de overige locaties moeten honden aan de lijn. Honden zijn niet toegestaan binnen de omheining van de recreatieplas.
.

Parkeerterrein Zwarte Dennen │ Vijverweg  │ 7715 PA Punthorst

Parkeerplaats Kampweg │ Mr. J.B. Kanlaan 1 │ 7715 PP Punthorst
.
Meer informatie is te vinden op de website van  Boswachterij Staphorst.

 

Heeft u een activiteit die u op onze website wilt plaatsen?
Heeft u een bed & breakfast of camping en wilt u vermeld worden?

Neem vrijblijvend contact met ons op »