Natuur & tuinen in Het Reestdal

Een laaglandbeek die nog meandert als honderd jaar geleden. Met als gevolg een bijzondere variatie aan planten en dieren.

Dat vind je in het Reestdal!

Natuur & tuinen in Het Reestdal

De Reest is een laaglandbeek die nog zijn oorspronkelijke natuurlijk verloop heeft. Door het boerenleven dat eeuwenlang hetzelfde is gebleven, is er een kleinschalig landschap ontstaan met natte hooilanden, akkers, houtwallen, heidevelden en bossen.

In dit idyllisch landschap komen veel bijzondere planten voor, zoals de dotterbloem, pimpernel noordse zegge en moerskartelblad. Ook dieren als de wulp, de graspieper, ooievaars, reeën, dassen en de boomkikker leven in dit gebied.

Naast de natuurgebieden zijn er ook bijzondere tuinen te bezoeken, zoals bijvoorbeeld de tuinen van Mien Ruys en de tuin van chateauhotel De Havixhorst.

Landgoed Dickninge

Voormalig klooster en Landgoed Dickninge trekt in het vroege voorjaar veel bezoekers die de holwortel komen bekijken.

lees verder »

Takkenhoogte

Een bijzonder natuurreservaat met afwisselend terrein dat door Schotse Hooglanders wordt begraasd. De uitkijkheuvel biedt een prachtig uitzicht.

lees verder »

Boswachterij Staphorst

Boswachterij Staphorst is een zeer gevarieerd bos, dat wordt afgewisseld met heide en vennen. Recreatieplas Zwarte Dennen is heel populair.

lees verder »

Wildenberg Rabbinge

Een zeer gevarieerd landschap op een relatief klein oppervlak met heide, bos, akkers, hooilanden, een spookmeer en niet te vergeten de Reest.

lees verder »

De Lokkerij

Ooievaarsbuitenstation “De Lokkerij” heeft haar naam van de familie Lokken die woonde in de boerderij waar nu het ooievaarsstation gevestigd is.

lees verder »

Staphorsterveld

In het veengebied Staphorsterveld is een slagenlandschap ontstaan met smalle stroken land en stroken bos. Hier komen zeldzame planten en dieren voor.

lees verder »

tuinen

Naast de bekende tuinen van Mien Ruys zijn er ook particulieren die pareltjes van tuinen hebben en hun liefde voor tuinieren met bezoekers willen delen.

lees verder »

informatiecentra

Bij de informatiecentra van het Drenst Landschap en van Landschap Overijssel kun je veel te weten komen over de natuur in het bijzondere beekdal.

lees verder »

Heeft u een activiteit die u op onze website wilt plaatsen?
Heeft u een bed & breakfast of camping en wilt u vermeld worden?

Neem vrijblijvend contact met ons op »