Infocentra in Het Reestdal

Doordat de Reest een grensriviertje is tussen de provincies Drenthe en Overijssel, wordt het natuurgebied beheerd door zowel het Drenst Landschap als door Landschap Overijssel.  Er zijn dan ook twee informatiecentra waar u informatie kunt krijgen over het beheer van dit gebied. In beide centra zijn wisselende exposities te zien en worden lezingen, excursies en kinderactiviteiten georganiseerd. Ook zijn de centra beginpunten voor diverse wandelroutes.

Tourist-Info-Punt-Het-Reestdal_CT_natuur-tuinen_informatiecentra_
Tourist-Info-Punt-Het-Reestdal_CT_natuur-tuinen_informatiecentra_intormatiecentrum-t-Ende-boerderij

Informatiecentrum 't Ende

In het achterste gedeelte van de prachtige boerderij ’t Ende bevindt zich informatiecentrum ’t Ende van Stichting Het Drentse Landschap.

In het informatiecentrum is veel informatie te vinden over het Reestdal. Er is regelmatig een wisseltentoonstelling en er worden lezingen, excursies en kinderactiviteiten georganiseerd. Vanaf hier startentwee  wandelingen; door Rabbinge - ’t Ende en door de Stapel. Voor fietsers is de fietsroute Reest en De Wolden beschikbaar.

Informatiecentrum ’t Ende  │ Stapelerweg 20 │ 7957 NB  de Wijk

 

Meer informatie is te vinden op de website van Het Drentse Landschap »

Bezoekerscentrum De Wheem

Het bezoekerscentrum is gevestigd in een monumentale boerderij, midden in het Reestdal. Je kunt hier informatie over het gebied krijgen van de vrijwilligers van Landschap Overijssel.

Er zijn mooie, wisselende exposities te zien, er is een leuke winkel en je kunt hier terecht voor een kopje koffie met krentenwegge. Kinderen kunnen zich vermaken in de dassenburcht of op het spannende Speelnatuurpad dat start achter De Wheem. Er worden regelmatig interessante activiteiten georganiseerd voor jong en oud. De Wheem is een toeristisch overstappunt (TOP).

Bezoekerscentum De Wheem │  Oud Avereest 22  │ 7707 PN Balkbrug

 

Meer informatie is te vinden op de website van Landschap Overijssel »

Bezoekerscentrum de Wheem
Tourist-Info-Het-Reestdal_natuur-tuinen_Staphorsterveld-Veldschuur-Olde-Maten

Informatiecentrum De Veldschuur

In en rondom De Veldschuur in het natuurgebied “Olde Maten” is altijd wat te doen! U kunt hier heerlijk wandelen, fietsen en genieten van een stuk ongerepte natuur. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd voor jong en oud!

Wel eens zelf kaas gemaakt of met onze natuurfotograaf het gebied ingetrokken? Ga eens op pad met een van de boswachters van Staatsbosbeheer en ontdek zeldzame planten- en diersoorten!  Laat u verrassen door wat De Veldschuur u allemaal te bieden heeft!

De Veldschuur 17│ Wijkweg 2 │ 7954 HP  Rouveen

 

Meer informatie is te vinden op de website van De Veldschuur »

Heeft u een activiteit die u op onze website wilt plaatsen?
Heeft u een bed & breakfast of camping en wilt u vermeld worden?

Neem vrijblijvend contact met ons op »