Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_overnachten_campings_de-Zonnehorst-ECEAT
Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_overnachten_campings_de-Zonnehorst-ECEAT

de Zonnehorst ECEAT camping

Aan de rand van de kleinschalige boswachterij Staphorst ligt de biologisch-dynamische tuinderij de Zonnehorst. De vier hectare grote tuinderij kweekt kweekt niet alleen groenten en fruit, maar heeft ook een walnotenboomgaard en een hazelnotenhaag. Daarnaast vind je veel gevarieerde natuur rondom het bedrijf. Er zijn kikkerpoelen, hakhoutbosjes een afwateringssloot met een natuurlijke oever, waardoor er veel verschillende vogels, vlinders en libellen te zien zijn.

Voor de avontuurlijke en rust zoekende kampeerder zijn vlakbij de boerderij 15 kampeerplaatsen voor tenten en een trekkershut voor twee personen gerealiseerd. Het sanitair bevindt zich in een van de boerderijgebouwen. Voor de boodschappen kunnen gasten terecht in de boerderijwinkel, waar zelfgeteelde groenten en fruit, kruidenierswaren, brood en zuivelproducten verkocht worden. Alle producten zijn biologisch met EKO keurmerk.

Boven de kapschuur is een ruimte waar speelgoed ligt en spelletjes gedaan kunnen worden. Ook ligt er informatiemateriaal over biologische landbouw en voeding dat gelezen kan worden. Kinderen kunnen zich heerlijk vermaken op het bedrijf. Het Zonnehorstpad is een mooie wandeling over het terrein, met avontuurlijke klimmetjes, langs de hakbosjes en de paddenpoel. Ook zijn er kippen en een varkentje. In de directe omgeving zijn volop fiets- en wandelmogelijkheden, ontdek- en belevingspaden en musea.

De camping is aangesloten bij ECEAT-Nederland. ECEAT bevordert duurzaam toerisme en de accommodaties die hierbij aangesloten zijn zetten zich in voor een beter milieu en voor bescherming van natuur en cultuur.

de Zonnehorst ECEAT camping

Evenboersweg 8  -  7715 PH  Punthorst

Heeft u een activiteit die u op onze website wilt plaatsen?
Heeft u een bed & breakfast of camping en wilt u vermeld worden?

Neem vrijblijvend contact met ons op »