Beleef-, ontdek- en speelpaden

Lekker naar buiten om een frisse neus te halen en te spelen in de natuur. In de natuur kun je van alles beleven en dat kan zeker op de beleef- ontdek- en speelpaden in het Reestdal. Klimmen in een boomhut, zwieren aan een kabelbaan en ontdekken hoe een insectenhotel of een kikkerpoel er uit ziet. Er zijn verschillende natuurpaden in het Reestdal die er allemaal om vragen om ontdekt te worden.  En ouders mogen hier natuurlijk ook lekker struinen.

Speelnatuurpad van Bas de Das

Het pad van Bas de Das is een kilometer lang en geschikt voor kinderen in de leeftijd van vier tot twaalf jaar.  Je komt langs verschillende verstopplekken van dieren in het Reestdal. Zo is er een insectenmuur, een takkenril van de egel, een kikkerpoel, een uitkijktoren en een levensgrote koolmezenkast.  Op de speelheuvel kun je klimmen, klauteren, spelen en hutten bouwen met sprokkelhout.

Kinderen onder de zes jaar mogen alleen mee onder begeleiding van een volwassene en honden zijn niet toegestaan. (foto E.vd.Knaap)

Bezoekerscentum De Wheem │Oud Avereest 22 │7707 PN Balkbrug
speelnatuurpad »

Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijkendoen_met-kinderen_beleefpad-ontdekpad-natuurspeelpad-Bas-de-Das-de-wheem
Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijkendoen_met-kinderen_beleefpad-ontdekpad-Struunpad-Koekangerveld-stoel

Struunpad Koekangerveld

Het Struunpad is een natuurlijke belevenis met een speels en educatief karakter. Lekker struinen over onverharde paden…..  en onderweg kennismaken met een weersteen, een zonnewijzer, diverse aangelegde poelen en wat dacht je van een stenen draak!  Op de informatiepanelen langs de route vind je uitleg over de geplaatste objecten en de natuur.

De route is ongeveer een kilometer lang, voorzien van bankjes en ook zeer geschikt voor jonge kinderen. Is het nat, zorg dan voor stevige schoenen.

Struunpad Koekangerveld  │ Ruinerweg 24a │ Koekangerveld │ Struunpad »

Zonnehorstpad

De Zonnehorst is een biologisch-dynamische tuinderij met veel soorten groenten, maar ook met walnootbomen, bijen, kippen en varkentjes.

Over het bedrijf loopt een leuke wandelroute. Hier kun je niet alleen zien hoe groenten geteeld worden en wat je allemaal moet doen om kippen te houden, je kunt ook naar het uitzichtpunt op het heuveltje klimmen en kijken bij een echte kikkerpoel.

De Zonnehorst │ Evenboersweg 28 │7715 PH Punthorst │ Zonnehorstpad »

Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijkendoen_met-kinderen_beleefpad-ontdekpad-Zonnehorstpad-biologische-tuinderij
Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijkendoen_met-kinderen_beleefpad-ontdekpad-speurneuzenpad

Speurneuzenpad

Het speurneuzenpad is een een natuur-ontdekpad door de tuinen van de Kruidenhoeve.  Er is van alles te ontdekken is aan bloemen, planten, groenten, struiken, bomen en dieren. De tuinen kennen niveauverschillen en er is een poel; al met al een ideale omgeving om veelzijdige natuurervaringen op te doen.

Kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen onder de hoede van ouders of begeleiders de route door de tuin lopen. Bij een paaltje met een neus en een nummer moet een opdracht worden uitgevoerd, materialen hiervoor zitten in een bijgeleverd tasje.

Bijdrage tot de tuinen voor volwassenen: € 4.00, kinderen van 4 tot 12 jaar € 2.00.

De Kruidenhoeve │ Den Oosterhuis 10 │ 7707 PE Balkbrug │ SpeurNeuzenpad »

Teun's hoeve natuurspeeltuin - kinderboerderij

Bij zorgboerderij Teun's hoeve in Balkbrug kun je heerlijk spelen in de natuurspeeltuin. Hier zijn onder andere een zintuigenspeeltuin, een zintuigenhuisje en een doolhof te vinden waar je lekker je gang kunt gaan.

Bovendien is er een kinderboerderij met paarden, ezels, geiten, varkens en eenden. Je mag ze allemaal zien, ruiken en voelen, maar als de dieren geen zin meer hebben mogen ze zich ook terugtrekken. Maar wie wil dat nou niet?

Teun's hoeve  │ Maatschappijwijk 36 │ 7707 SH  Balkbrug Teun's hoeve »

teun's hoeve speeltuin
Tourist-Info-Het_Reestdal-CT_bekijkendoen-met-kinderen_beleefpaden-belevingsbos-Kerkenveld.jpg

Belevingsbos Kerkenveld

In het belevingsbos in Kerkenveld is een leuke plek waar je in de natuur kunt spelen, maar ook wandelen en de natuur bekijken.

Je kunt heerlijk klimmen, klauteren en touwzwaaien in de natuur. Er is een theater in het bos en er hangen vogelhuisjes. Vanuit de boombut kun je de vogels in en uit de huisjes zien vliegen. Ook bij het insectenhotel kun je een drukte van belang zien.

Belevingsbos Kerkenveld  │ Jan Haarstraat 28 │ 7926 TC Kerkenveld/Alteveer

Roekpad Echten

Het Roekpad is een belevingspad in een speelbos. Loek de Roek wijst je de weg en legt je van alles uit over zijn familie en het bos. Je kunt spelen en de natuur ontdekken tijdens de wandeling die 1 km lang is. .

Je kunt hier van alles beleven door te horen, ruiken, proeven, voelen en zien.
Voor kinderen en volwassenen die visueel gehandicapt zijn, staat de tekst op de borden in braille. En wil je braille leren? Loek de Roek heeft leuke vragen voor jou bedacht zodat je de braille kunt ontcijferen.

Roekpad Echten │ Zuidwolderweg 2a│7932 PP Echten

Tourist-Info-Het_Reestdal-CT_bekijkendoen-met-kinderen_beleefpaden-Roekpad-Echten

Heeft u een activiteit die u op onze website wilt plaatsen?
Heeft u een bed & breakfast of camping en wilt u vermeld worden?

Neem vrijblijvend contact met ons op »