Bedrijven bezoeken

Heb je altijd al eens een rondleiding willen volgen in een shii-take kwekerij of in een wijngaard? In het Reestdal kun je meer te weten komen over deze paddestoelen en wijnen.

Op vaste tijden zijn diverse molens geopend voor bezichtiging. Je kunt binnen kijken hoe de molens werken en uitleg krijgen van de molenaars.

Ook is het mogelijk om ooievaars van dichtbij te bekijken en eindelijk te vragen of ooievaars nu echt zo graag kikkers eten.

Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijkendoen_recreatie-vrije-tijd_actief-sportief_bedrijven-bezoeken
Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_eten-drinken_streekproducten_wijngoed-Reestlandhoeve-Balkbrug-druiven

Wijngoed de Reestlandhoeve

Tijdens de openingstijden kun je in de wijngaard het informatieve wijnwandelpad volgen. Het leidt je door de wijngaard, waarbij je onderweg bordjes met informatie over de druiven en de wijngaard tegenkomt.

Iedere zaterdagmiddag geeft de eigenaar een rondleiding door de wijngaard waarbij je nog meer informatie krijgt. Na afloop van de rondleiding kun je deelnemen aan een wijnproeverij. Groepen vanaf 12 personen kunnen altijd een rondleiding reserveren. lees verder »
-
Wijngoed Reestlandhoeve │ Hoofdweg 21 │ 7707 RB Balkbrug │T. 0523 - 648 612 │ stuur een e-mail »

Wieker Meule

De Wieker Meule staat als centraal middelpunt in het dorp de Wijk. De molen komt oorspronkelijk uit 1764, maar in 1829 heeft Jacob Schiphorst Haalweide de molen gekocht en hem als stellingmolen in de Wijk laten herbouwen.

De molen draait elke zaterdag tussen 13:00 en 18:00 uur. De vrijwillige molenaars zijn dan aanwezig en zij zijn altijd bereid je meer over de molen te vertellen, of rond te leiden. Kom gerust eens een kijkje nemen! lees verder »
.
De Wieker Meule │ Dorpsstraat 65 │ 7957 AS  de Wijk │ T. 06-37 615 353

Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_kunst-cultuur_erfgoed_Wieker-meule-wijker-molen-de-Wijk
Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijkendoen_recreatie-vrije-tijd_actief-sportief_bedrijven-bezoeken-shii-take-kwekerij-Haveman

Shii-take kwekerij

Altijd al eens willen weten hoe Shii-takes, paddestoelen van Japanse afkomst, gekweekt worden? In de zomer is de kwekerij voor groepen te bezoeken. In het feeërieke kwekersbos maak je kennis met de levenscyclus van Shii-takes en hoor je de verbazende folkloristische verhalen bij de andere paddestoelen in het bos.

Haveman Groen │ Luttenoever 2a │ 7707 PS  Balkbrug │ T. 0523 - 657 315

Molen de Star

Korenmolen de Star in Balkbrug is in 1848 gebouwd. Hij stond oorspronkelijk in het centrum van Balkbrug aan het kanaal de Dedemsvaart. Het graan kon worden aangevoerd over de weg en het water. In 1974 is de molen naar de huidige plek verplaatst. In 1936 had de molen een ruw-oliemotor en er wordt hard gewerkt om deze situatie te restaureren.

De molen en de winkel zijn geopend op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 9.30 tot 13.00 uur.
.
Molen de Star │ De Omloop 16 │ 7707 DZ  Balkbrug │website molen de Star »

Molen De Star Balkbrug
Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijkendoen_kinderen_leuke-activiteiten-ooievaarsstation-De-Lokkerij-ooievaarsnest

ooievaarsstation De Lokkerij

Bij het ooievaarsbuitenstation De Lokkerij zijn veel ooievaars van dichtbij te zien, o.a. zittend op hun nest. In het informatiegebouw en via de vrijwilligers kun je veel over ooievaars te weten komen. Er is ook een camera met zicht op een van de nesten.

De Lokkerij is geopend van 1 mei tot 1 september, elke zaterdag van 13.00 – 17.00 uur.  Extra openingstijden: tweede Paasdag, Hemelvaartsdag en tweede Pinksterdag, ook van 13.00 uur tot 17.00 uur. Groepen zijn op afspraak welkom van maandag tot en met zaterdag. lees nu verder »

De Lokkerij  │ Schiphorsterweg 28  │ 7966 AC  De Schiphorst

De Meule van Wassens

De molen is in 1838 in Zuid-Holland gebouwd en deed daar dienst als poldermolen. Toen deze overbodig werden is de molen in 1878 afgebroken en verkocht aan de familie Wassens uit Zuidwolde. Onder de naam 'De Vlijt' deed hij vanaf toen dienst als graanmolen.

Na een grondige restauratie doet de molen sinds 2020 weer dienst als korenmolen. Tijdens een rondleiding kunnen de molenaars je alles over de molen vertellen.

.
De Meule van Wassens │ Molenstraat 12 │ 7921 KM  Zuidwolde │website Meule van Wassens »

meule van wassens zuidwolde
de boer als gastheer melkveebedrijf Koonstra

"De boer als gastheer" melkveebedrijf Koonstra

Bij melkveebedrijf Koonstra lopen de koeien vrij rond in de serrestal. Het bedrijf is zeer diervriendelijk en modern. De koeien krijgen voer via een automatisch voerstysteem en compost van houtsnippers zorgt voor verwarming van overige ruimtes.

De boer geeft het hele jaar door rondleidingen (op afspraak) door het bedrijf, zodat je het reilen en zeilen in een melkveebedrijf van dichtbij kunt meemaken. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan schets- en schilderworkshops in de stallen.

.
Melkveebedrijf Koonstra │ Derde Schansweg 17 │ 7739 PP  Vinkenbuurt │ T. 0523 - 657 909

Tin-Art Edeltingieterij

In Nederland zijn de professionele hand-tingieterijen bijna verdwenen, maar Tin-Art in Zuidwolde bestaat al meer dan 30 jaar.

Tingieten is een ambacht dat vakmanschap vraagt. Bij Tin-Art worden de producten met de hand gemaakt, waarbij gebruik gemaakt wordt van diverse oude technieken. Van elk voorwerp is er slechts één of een klein aantal vervaardigd.

Er zijn diverse arrangementen voor groepen mogelijk.

Tin-Art │ Burg. Tonckensstraat 49 │ 7921 KB  Zuidwolde │ T. 0528 - 373258

Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijkendoen_recreatie-vrije-tijd_bedrijven-bezoeken_tin-art-tingieterij-Zuidwolde
Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijken-doen_kunst-cultuur_erfgoed_molen-Massier-Nieuwleusen

Molen Massier

Sinds 1861 staat in Nieuwleusen korenmolen Massier. Deze molen is in 1893 door de familie Massier aangekocht. De molen was in de jaren vijftig van de vorige eeuw grondig aan restauratie toe. Nadat de molen in eerste instantie ontwiekt was is hij toch gerestaureerd en sinds 2008 draait de molen weer in volle glorie om graan te malen. Dit meel en diverse bakmixen zijn ook te koop.

De molen is geopend op woensdag van 13.30 tot 17.00 uur en op  zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur.
.
Molen Massier │ Westeinde 39a │ 7722 XC  Dalfsen │website molen Masier »

Molen de Weert

Molen de Weert ligt aan de monding van het riviertje de Reest in Meppel. Volgens de gevelsteen is de molen gebouwd in 1807. Deze molen was de belangrijkste eek- of runmolen voor de leerlooi-industrieën in Meppel. De molen is eind jaren '90 van de vorige eeuw gerestaureerd en is de enige nog malende korenmolen in Meppel.

Tijdens openingsuren op donderdag van 13.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur zijn Molen de Weert en het molenwinkeltje vrij toegankelijk voor publiek.
.
Molen de Weert │ Weerdstraat 80 │ 7941 XH Meppel │ website molen de Weert »

Tourist-Info-Punt-Het-Reestdal_CT_geen-foto

Heeft u een activiteit die u op onze website wilt plaatsen?
Heeft u een bed & breakfast of camping en wilt u vermeld worden?

Neem vrijblijvend contact met ons op »