Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_eten-drinken_streekproducten_wijngoed-Reestlandhoeve-Balkbrug-druiven
Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_eten-drinken_streekproducten_wijngoed-Reestlandhoeve-Balkbrug-John-Wilma-Huisman

wijngoed De Reestlandhoeve

De Reestlandhoeve is een wijngaard van 3 ha die gelegen is in het Reestdal, op de grens van Overijssel en Drenthe. De grond zit vol ijzeroer, is zanderig en waterdoorlatend en dit is een uitstekende conditie om druiven te verbouwen. De druiven worden zoveel mogelijk biologisch en biodynamisch geteeld. Er wordt gebruik gemaakt van homeopathische middelen, mineralen en van klassieke muziek om de druivengroei te stimuleren en ziektes te voorkomen. Dit alles zorgt voor een heel eigen smaak en bouquet van de wijnen uit het Reestdal.
.
Klassieke muziek
Sinds 2013 wordt er klassieke muziek gedraaid in de wijngaard. In Nederland is de Reestlandhoeve de enige wijngaard die muziek speelt voor zijn druiven. In Italië en Zuid-Afrika zijn ook een paar wijngaarden die klassieke muziek laten horen. Hier is bevestigd dat de celwanden steviger worden, waardoor druivenstokken minder gevoelig zijn voor schimmels, bacteriën en insecten. Uiteraard is het voor de bezoeker ook zeer ontspannend tijdens om tijdens een wandeling in de wijngaard klassieke muziek te horen.

Diverse wijnen van de Reestlandhoeve zijn afgelopen jaren bekroond met een medaille tijdens het AWC, een grote internationale wijnkeuring in Wenen. Als je kennis wilt maken met de wijnen en de wijngaard van de Reestlandhoeve, dan kun je hier tijdens openingstijden een kijkje nemen, wijnen  proeven en uiteraard zijn de wijnen hier ook te koop. Deze zijn ook verkrijgbaar via de webshop van de Reestlandhoeve.

.
Wijnwandelpad
Tijdens de openingstijden kun je in de wijngaard het informatieve wijnwandelpad volgen. Het leidt je door de wijngaard, waarbij je onderweg informatieve borden tegen komt met informatie over druiventeelt, wetenswaardigheden over wijn in het algemeen en Reestlander wijn in het bijzonder. Het informatieve wijnwandelpad is in het Nederlands, Duits en Engels. In het wijnproeflokaal is een permanente expositie van aquarellen van de wijngaarddwergjes waarbij de 12 maanden in de wijngaard worden uitgebeeld.

.
Rondleiding
Van mei t/m oktober kun je elke zaterdagmiddag aansluiten bij een rondleiding van de wijnboer. Na afloop van de rondleiding kun je deelnemen aan een wijnproeverij. Groepen vanaf 12 personen kunnen altijd een rondleiding reserveren. Er zijn ook diverse groepsarrangementen. Kijk voor de mogelijkheden op de website van de Reestlandhoeve.

Wijngoed De Reestlandhoeve

Hoofdweg 21  -  7707 RB  Balkbrug

Heeft u een activiteit die u op onze website wilt plaatsen?
Heeft u een bed & breakfast of camping en wilt u vermeld worden?

Neem vrijblijvend contact met ons op »