autorodeo dedemsvaart

Thema evenementen

’s Zomers vinden er in het Reestdal een aantal grote evenementen plaats die altijd veel bezoekers trekken. Zo zijn er onder andere de Donderdag Meppeldagen, Staphorstdagen en Dedemsvaria.

Zes donderdagen achter elkaar vinden in Meppel de Donderdag Meppeldagen plaats. Deze dagen hebben elke week een ander thema, maar muziek, theater, cultuur en andere vormen van entertainment staan elke week centraal. Zeer bekend is DMD Mokum, een dag waarop diverse Amsterdamse artiesten optreden en Meppel voor een dag rood kleurt. Als je als Amsterdamse artiest niet in Meppel optreedt tijdens Donderdag Meppeldag tel je eigenlijk niet mee. Kijk voor het programma op de website van DMD.

Tijdens de drie Staphorstdagen maak je kennis met historie, cultuur en tradities. Maak kennis met het Staphorster stipwerk, bekijk demonstraties van oude ambachten, zoals touwdraaien, houtbewerken en strohakselen en zie hoe vroeger de rogge met de hand gemaaid en gedorst werd. Bij museum Staphorst vinden klederdrachtshows plaats. De eerste twee Staphorstdagen is er een minisnuffelmarkt, op de laatste Staphorstdag kun je struinen over de grote braderie die op de Gemeenteweg staat. Kijk bij stichting Staphorst voor meer informatie.

Tenslotte de feestweek Dedemsvaria. Een week vol bijzondere activiteiten in Dedemsvaart met elke dag een ander thema. De grotere activiteiten zijn o.a. de autorodeo, sportieve activiteiten zoals de wielerronde en Varia Run, een grote braderie met standwerkersconcours en hobbymarkt en gedurende de hele week veel muziek en smakelijke hapjes. Bekijk het programma op de site van Dedemsvaria.

Klederdrachtshow Staphorst