muur-tegen-geweld-monument-geweldslachtoffers

Muur tegen Geweld

De Muur tegen Geweld in gemeente De Wolden is een nationaal monument ter nagedachtenis aan mensen die door geweld om het leven zijn gekomen. Het monument bevindt zich in een landelijke en rustige omgeving die zich goed leent voor gedenken.

De muur is heeft de naam “het onbevattelijk” gekregen. De krullerige vorm verbeeldt een barrière tegen geweld en biedt tegelijkertijd beschutting aan nabestaanden die hier de mogelijkheid hebben om stil te staan bij de dood van hun dierbare. Tegelijkertijd is de muur een noodkreet aan de maatschappij om geweld te stoppen.

Nabestaanden hebben de mogelijkheid om een naamplaatje van hun dierbare aan te brengen op de muur. De muur is op elk moment te bezoeken, zowel individueel als met een groep.

Er vinden regelmatig herdenkingsbijeenkomsten plaats. Wanneer je zelf een bijeenkomst wilt houden, kun je contact opnemen met de Stichting Herdenken Geweldslachtoffers. Zij kunnen behulpzaam zijn bij de invulling van de bijeenkomst. Meer informatie is te vinden op de website Muur tegen Geweld.