Infocentra in de buurt

Het Reestdal is zelf niet alleen een bijzonder natuurgebied, het is ook een ideale uitvalsbasis voor andere mooie natuurgebieden in de omgeving. Vanuit het Reestdal ben je heel snel in natuurgebied De Wieden, wat onderdeel uitmaakt van Nationaal Park Weerribben-De Wieden en in Nationaal Park Het Dwingelderveld.

De Wieden is een meren- en moerasgebied met hooilanden en weidegrond waar otters en een grote variatie aan vogels leven. Het Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van Europa, waar zeldzame planten, slangen en Drentse heideschapen leven.

In alle drie de natuurgebieden zijn informatiecentra waar je veel over de natuur kunt ontdekken.

 

Tourist-Info-Punt-Het-Reestdal_CT_natuur-tuinen_informatiecentra_
Tourist-Info-Punt-Het-Reestdal_CT_natuur-tuinen_informatiecentra_intormatiecentrum-t-Ende-boerderij

Informatiecentrum 't Ende

In het achterste gedeelte van de prachtige boerderij ’t Ende bevindt zich informatiecentrum ’t Ende van Stichting Het Drentse Landschap.

In het informatiecentrum is veel informatie te vinden over het Reestdal. Er is regelmatig een wisseltentoonstelling en er worden lezingen, excursies en kinderactiviteiten georganiseerd. Vanaf hier startentwee  wandelingen; door Rabbinge - ’t Ende en door de Stapel. Voor fietsers is de fietsroute Reest en De Wolden beschikbaar.

Informatiecentrum ’t Ende  │ Stapelerweg 20 │ 7957 NB  de Wijk

 

Meer informatie is te vinden op de website van Het Drentse Landschap »

Bezoekerscentrum De Wheem

Het bezoekerscentrum is gevestigd in een monumentale boerderij, midden in het Reestdal. Je kunt hier informatie over het gebied krijgen van de vrijwilligers van Landschap Overijssel.

Er zijn mooie, wisselende exposities te zien, er is een leuke winkel en je kunt hier terecht voor een kopje koffie met krentenwegge. Kinderen kunnen zich vermaken in de dassenburcht of op het spannende Speelnatuurpad dat start achter De Wheem. Er worden regelmatig interessante activiteiten georganiseerd voor jong en oud. De Wheem is een toeristisch overstappunt (TOP).

Bezoekerscentum De Wheem │  Oud Avereest 22  │ 7707 PN Balkbrug

 

Meer informatie is te vinden op de website van Landschap Overijssel »

Bezoekerscentrum de Wheem
Tourist-Info-Het-Reestdal_natuur-tuinen_Staphorsterveld-Veldschuur-Olde-Maten

Informatiecentrum De Veldschuur

In en rondom De Veldschuur in het natuurgebied “Olde Maten” is altijd wat te doen! Je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen en genieten van een stuk ongerepte natuur. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd voor jong en oud!

Wel eens zelf kaas gemaakt of met onze natuurfotograaf het gebied ingetrokken? Ga eens op pad met een van de boswachters van Staatsbosbeheer en ontdek zeldzame planten- en diersoorten!  Laat je verrassen door wat De Veldschuur u allemaal te bieden heeft!

De Veldschuur 17│ Wijkweg 2 │ 7954 HP  Rouveen

 

Meer informatie is te vinden op de website van De Veldschuur »

Bezoekerscentrum De Wieden

Het afwisselende waterlandschap van De Wieden is onderdeel van Natuurpark Weerribben-De Wieden. In het bezoekerscentrum draait een film  dit natte natuurgebied van 6000 hectare. Je vindt er informatie over routes, vaartochten, activiteiten voor kinderen en toeristische informatie over de omgeving.

Vanaf het bezoekerscentrum vertrekken fluisterboten door het gebied en watertaxi's naar Blokzijl of Giethoorn, Achter het centrum start het vlonder- en laarzenpad De Wieden, waar je het natuurgebied in het klein kunt zien.

Bezoekerscentum De Wieden│  Beulakerpad 1  │ 8326 AH  Sint Jansklooster

 

Meer informatie is te vinden op de website van Natuurmonumenten »

bezoekerscentrum de Wieden Natuurmonumenten
bezoekerscentrum Dwingederveld Natuurmonumenten

Bezoekerscentrum Dwingelderveld

Het bezoekerscentrum aan het rand van het Dwingelderveld laat je kennismaken met het waardevolle heidelandschap. Er is een permanente tentoonstelling over het ontstaan van de heide met een grote maquette, er zijn diverse wisselexposities en een winkel met boeken, plattegronden en natuur gerelateerde artikelen.

Het centrum is het startpunt van excursies, van kinder- en gezinsactiviteiten en van veel wandel- en fietsroutes. Buiten zijn o.a. een kruiden- en vlindertuin, een waterspeelplaats en een bijenstal.  De schaapskooi is vlakbij het centrum gelegen.

Bezoekerscentum Dwingelderveld │  Benderse 22  │ 7963 RA  Ruinen

.

Meer informatie is te vinden op de website van Natuurmonumenten »

Heeft u een activiteit die u op onze website wilt plaatsen?
Heeft u een bed & breakfast of camping en wilt u vermeld worden?

Neem vrijblijvend contact met ons op »