kerstwandeling, midwinterhoorn

Kerstwandeling de Wijk 2019

Op 26 december, tweede kerstdag, organiseert Tourist Info Het Reestdal – de Wijk haar traditionele kerstwandeling. Geniet van de mysterieuze sfeer van het Reestdal in de winter en wandel mee.

Er kan gekozen worden tussen een korte route van ca. 5 km en een lange route van ca. 11 km. De routes gaan voor het grootste deel over onverharde paden en lopen een stukje langs de Reest en door de bossen in de omgeving van de Wijk.   De korte route gaat hoofdzakelijk over landgoed Dickninge en de lange route gaat ook langs het kerkje van IJhorst. Onderweg klinken de geluiden van midwinterhoorns over het gebied, die bespeeld worden door leden van de midwinterhoornblaasgroep De Riesteblaozers. Bij de koek- en zopie kan gepauzeerd worden om even op te warmen en de inwendige mens te versterken. Dit alles maakt de traditie van de kerstwandeling compleet.   

De start van de wandeling is bij de kantine van vv Wacker aan de Wiltenweg 1a in De Wijk. Er kan gestart worden tussen 10.00 – 13.30 uur. Deelname kost € 3,00 voor volwassenen (inclusief consumptiebon te besteden in de kantine) en € 1,00 voor kinderen t/m 12 jaar.  

Honden mogen op de lange route NIET mee.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tourist Info Het Reestdal.