Kuierroute IJhorst

Op je gemak wandelen door IJhorst en omgeving, dat is kuieren op z'n best. Er zijn vier verschillende wandelingen; door eeuwenoud cultuurlandschap langs de Reest, door beboste stuifduinen, door het landgoederenlandschap en een cultuurhistorische wandelroute met informatieborden.

Er zijn twee wandellussen van 10 kilometer en een van 6 kilometer. De mogelijkheid bestaat om van de ene route op de andere route over te stappen en de wandeling uit te breiden tot een wandeling van 24 kilometer.  De routes zijn bewegwijzerd met kleuren. Ze starten in het centrum van het dorp IJhorst.

Bekijk alvast de cultuurhistorische route en de gecombineerde stuifduinen / cultuurlandschaproute.

Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijken-doen_wandelen_wandelroutes_kuierroute-IJhorst
Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijken-doen_wandelen_wandelroutes_kuierroute-IJhors-bord

Informatie op bord en in routeboekje

Bij de start van de routes staat een informatiebord met de routes. De vier routes staan ook uitgebreid beschreven in een routeboekje. Per route wordt veel cultuurinformatie en wetenswaardigheden over IJhorst beschreven. Er staan twee kaarten in, een kaart  met de vier routes en een kaart van het gebied rond 1900.

Een deel van de routes gaat over particulier grondgebied. Daarom moeten hekken altijd weer gesloten worden en moet er soms over een afrastering (stiggeltie) gestapt worden. Het is op geen van de vier routes toegestaan om honden mee te nemen.

Het routeboekje van de Kuierroute is te koop bij de Tourist Info Punten.

Heeft u een activiteit die u op onze website wilt plaatsen?
Heeft u een bed & breakfast of camping en wilt u vermeld worden?

Neem vrijblijvend contact met ons op »