Kinderroutes

In het Reestdal zijn speciale wandel- en fietsroutes voor avontuurlijke kinderen. Al wandelend of fietsend kun je speurend het Reestdal verkennen. Je kunt ontdekken hoeveel je al van boerderijen weet, of juist van de natuur in het bos. Of je kunt allemaal stoere kabouteropdrachten doen.

Zorg in ieder geval dat je ouders met je mee willen, dan kun je fijn op pad.

Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijkendoen_kinderen_leuke-activiteiten_kinderroutes-Drenthe-Overijssel

Ranger expeditie

Wil jij als echte Wereldnatuurfonds ranger op expeditie? Tot 31 september kan dat in IJhorst! Een leuk familie avontuur met vragen en opdrachten. Je kunt hierbij zelfs een rangerdiplma halen.

Bij Kroko Multipunt in IJhorst kun je een rangerpakket ophalen (a € 8,00, waarvan € 5,00 borg borg), waarin een routekaart, speurkaart, verrekijker, insectensetje en een pennenbakje zit. Hiermee kun je op pad om eekhoorns te spotten en opdrachten uit te voeren. De route loopt door een bos en is ongeveer 2 km lang,

 

Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijken-doen_met-kinderen_leuke-activiteiten_kinderroutes-ranger-expeditie
Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijken-doen_met-kinderen_leuke-activiteiten_kinderroutes_wat-weet-jij-van-boerderijen

De boer op in Oud-Avereest

Wat weet je al van boerderijen? Deze route van 4 km lang is een mooie en leerzame route, waarin meneer Beuk je meeneemt op ontdekkingsreis. Hij heeft een aantal leuke opdrachten voor je in petto. Van type boerderijen tot koeien en bakhuisjes. Geschikt voor kinderen van ongeveer zes t/m twaalf jaar.

De opdrachten staan in een leuk boekje dat verkrijgbaar is bij de Tourist Info Punten en bij het bezoekerscentrum De Wheem, waar je kunt starten. Voor de ouders/verzorgers is er interessante achtergrondinformatie over de boerderijen in het boekje vermeld. De route is ook beschikbaar via de wandelapp Overijssel.

 

Zwarte mezenroute

Kees de Zwarte Mees woont in de bossen van Staphorst. Hij ontdekt graag samen met jou al spelend, speurend en wandelend de bossen. Neem vooral je ouders/verzorgers mee, want terwijl jij met het opdrachtenboekje van Kees op pad gaat, kunnen zij genieten van de schitterende natuur in het bos. Ze kunnen er alles over lezen op de informatiebordjes die in het bos staan.

Oh ja, vergeet niet om bij bordjes met de afbeelding van Kees de Zwarte Mees de opdrachten uit het boekje uit te voeren. Dit boekje is te koop bij de Tourist Info Punten. De Zwarte Mezenroute start bij recreatieplas de Zwarte Dennen.

Boswachterij Staphorst │ parkeerterrein Zwarte Dennen │ Vijverweg │
7715 PA  Punthorst │ naar de website »

 

Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijkendoen_kinderen_leuke-activiteiten_kinderroutes_zwarte-mezenroute-boswachterij-staphorst-01
Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijkendoen_kinderen_leuke-activiteiten_kinderroutes_kabouter-Trap-fietsroute-Reestdald

Kabouter Trap fietsroute

Een gezinsfietsroute van 20 km door het Reestdal, waarbij je onderweg stoere kabouteruitstapjes kunt ontdekken. De route kan gestart worden bij boerderij de Brasserie in Balkbrug, pannenkoekenhuis het Kabouterwoud in Zuidwolde en bij de Wheem in Balkbrug. Je komt langs verrassende plekjes, gaat over (boeren)landweggetjes en fietspaden en door mooie buurtschappen en bos.

Als je dol bent op avontuurlijke dingen doen, sla dan niet de kabouter uitstapjes over. En vergeet vooraf niet te controleren of de avonturenlocaties ook open zijn.

bekijk de route »

 

Op stap met Wouter de Woldmuis

Wouter de Woldmuis woont in de molen van de Wijk. Je kunt met hem op stap door de Wijk en naar de ooievaars bij de Lokkerij. Wouter laat je een paar mooie plekjes zien en hij heeft ook een paar leuke vragen voor je. Kun jij de antwoorden ontdekken?

Hier kun je zien of je de vragen goed hebt beantwoord, maar.... pas kijken als je de route gewandeld hebt he?

De Wieker Meule │ Dorpsstraat 65│7957 AS  de Wijk │ bekijk de route »

Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijken-doen_met-kinderen_leuke-activiteiten_kinderroutes_Op-stap-met-Wouter-de-Woldmuis-wandelen-de-Wijk
Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijken-doen_met-kinderen_leuke-activiteiten_kinderroutes_Eddie-leert-Drents-wandelen-Zuidwolde

Eddie leert Drents

In Zuudwolde kuj drents proat'n... en nou ook lezen!

Dat wilde Eddie ook wel eens proberen. Daarom is hij naar Zuidwolde gegaan. Vlak buiten het dorp is deze leuke wandelroute met allemaal kleine Drentse gedichtjes, die zijn uitgezocht door kinderen. Kun jij ook Drents?

De route begint bij het Tonckens dierenpark. Hier heb je allerlei boerderij dieren, die je gewoon mag aaen!

Tonkenshuys │ Meppelerweg 22 │ 7921 VR  Zuidwolde │ bekijk de route »

 

Booming bomenroute

Bij deze route van 3 kilometer lang let je speciaal op bomen in de omgeving. In de route worden vragen gesteld en leuke weetjes over bomen verteld.  Maar je leert ook iets over boerderijen en koeien.

De route begint bij bezoekerscentrum De Wheem, waar je ook kunt spelen in de Dassenburcht of bij het speelnatuurpad. Neem bij nat weer maar wel je laarzen mee. De route kan een beetje drassig zijn.

De Wheem │ Oud Avereest 22│7707 PN Balkbrug │ bekijk de route »

booming-bomen-route-Balkbrug
Tourist-Info-Punt-Het-Reestdal_CT_wandelen-wandelroutes-ontrafel-Haardens-mysterie

Ontrafel Haardens mysterie

Een avontuurlijke speurtocht voor kinderen vanaf 10 jaar. Met de speur-app van landschap Overijssel kun je het Haardens mysterie ontrafelen.

Bij deze queeste krijg je bij de start 50 punten, de uitdaging is om er meer van te maken door de vragen op te lossen. De route loopt door het natuurgebied van de Haardennen en is 3 km lang. De start is bij camping Si-Es-An in Balkbrug. Dus trek je stoere kleren aan en kom speuren.

Caming Si-Es-An │ De Haar 7 │ 7707 PE  Balkbrug │ bekijk de speurtocht »

 

Heeft u een activiteit die u op onze website wilt plaatsen?
Heeft u een bed & breakfast of camping en wilt u vermeld worden?

Neem vrijblijvend contact met ons op »