Museum De Wemme Zuidwolde

Sport en cultuur bij Museum De Wemme

Museum De Wemme in Zuidwolde organiseert samen met Onderduikersmuseum De Duikelaar in Nieuwlande en het Kinder- en Poppenwagenmuseum in Echten twee culturele fietsrondjes. Iedere donderdag in juli en augustus kunt u op de fiets vertrekken vanuit De Wemme aan de Burgemeester Tonckensstraat.

Voor de fietstocht naar het Onderduikersmuseum kan men vanaf 10.00 men starten. Deze route is 38 kilometer lang en gaat voornamelijk over mooie bospaden, langs water en door weilanden. In de buurt van De Duikelaar is nog een onderduikershol te bezoeken. Deze route is, behalve naar het onderduikershol, goed toegankelijk voor scootmobielen.

Vanaf 13.00 uur vindt de start naar Echten plaats. Dit rondje heeft een lengte van 25 kilometer en is ook erg afwisselend, maar is minder geschikt voor scootmobielen.

U kunt ook starten in Nieuwlande (vanaf 10.00 uur) of vanuit Echten (vanaf 13.00 uur). Kinderen van 6 t/m 12 jaar betalen € 3,50, vanaf 13 jaar zijn de kosten € 8,00. Dit is inclusief toegang tot beide musea, twee keer koffie/thee/ranja,, de route op papier en voor de kinderen een mooi aandenken.

Museum De Wemme heeft naast de bijzondere collectie handkarren, dit jaar de tentoonstelling “Op sokken & Sandalen – Laten We Wel Zijn”. In de tuin en de koffiekamer zijn beelden van Zjkln te bezichtigen. In de Duikelaar zijn “Nooit iemand ede deur wijzen”, “Van Overgave en Verzet”en “Gezocht. Het verzet van Johannes en Marinus Post” te zien. Het Kinder- en Poppenwagenmuseum herbergt een mooie collectie kinder- en poppenwagens uit 1850, 1860, 1900 en de jaren 40, 50, 60 en 70 en nog veel meer over het eerste levensjaar van het kind.