Tourist-Info-Punt-Het-Reestdal_CT_overnachten_bed-breakfast_Het-Gasthuis-IJhorst01
Tourist-Info-Punt-Het-Reestdal_CT_overnachten_bed-breakfast_Het-Gasthuis-galerie-De-Galerij

Bed & Breakfast Het Gasthuis

Bij de kerk staat onze woonboerderij (1820) met daarnaast een apart gebouw waarin de Galerij IJhorst en op de eerste verdieping het Gasthuis. Dit Gasthuis biedt de verblijfsmogelijkheid voor 2 à 3 personen. De ruimte heeft een eigen ingang, een gescheiden zit- en slaapgedeelte op de eerste verdieping en een eigen douche/toiletruimte op de begane grond. Tevens is er de mogelijkheid tot het zelf koken. Het ontbijt wordt in de Galerij geserveerd.
.
Historische kerkbuurt
Op de grens van Drenthe en Overijssel, ligt de historische kerkbuurt van het dorp IJhorst, grenzend aan het bijzondere Reestdal. Het plein voor de kerk is in 2002 fraai gerestaureerd. Rondom het plein zijn behalve de kerk (1823) en een klokkenstoel, enkele monumentale boerderijen gelegen. Achter de kerk is een bewoond ooievaarsnest en het mooie uitzicht over het Reestdal.
.
Gelegen aan wandel- en fietsroutes
De Kerkweg is opgenomen in de toeristische wandel– en fietsroutes van Zuidwest-Drenthe en Noord-Overijssel. Verder zijn er in IJhorst en omgeving verschillende kuierroutes nabij de Reest en de Boswachterij.

Het Gasthuis

Kerkweg 12  -  7955 AA  IJhorst

Heeft u een activiteit die u op onze website wilt plaatsen?
Heeft u een bed & breakfast of camping en wilt u vermeld worden?

Neem vrijblijvend contact met ons op »