kerstwandeling, midwinterhoorn

Kerstwandeling de Wijk

Het Reestdal heeft in de winter een heel aparte sfeer. Om deze sfeer te kunnen ervaren en te kunnen genieten van dit mooie natuurgebied, organiseert Tourist Info Het Reestdal – de Wijk op tweede kerstdag haar traditionele kerstwandeling door en rondom de Wijk.

Er kan gekozen worden tussen een korte route van ca. 6 km en een lange route van ca. 11 km. De routes gaan voor het grootste deel over onverharde paden en lopen een stukje langs de Reest en door de bossen in de omgeving van de Wijk.  Onderweg klinken de geluiden van midwinterhoorns over het gebied, die bespeeld worden door leden van de midwinterhoornblaasgroep De Riesteblaozers. Dit jaar gaat de route langs de Wieker Meule in het centrum van de Wijk. De molen is geopend en kan tevens bezichtigd worden. Bij de koek- en zopie kan gepauzeerd worden om even op te warmen en de inwendige mens te versterken, o.a. met heerlijke pannenkoeken die bereid zijn van echte Wieker Meulemeel. Dit alles maakt de traditie van de kerstwandeling compleet.   

De start van de wandeling is bij de kantine van vv Wacker aan de Wiltenweg 1a in De Wijk. Er kan gestart worden tussen 10.00 – 13.30 uur. Deelname kost € 3,00 voor volwassenen (inclusief consumptiebon te besteden in de kantine) en € 1,00 voor kinderen t/m 12 jaar.  

Honden mogen mee, mits aangelijnd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tourist Info Het Reestdal.