Historische wandelingen

Wanneer je geïnteresseerd bent in geschiedenis, kun je deelnemen aan verschillende historische wandelingen. De geschiedenis van het Reestdal zie je nog duidelijk terug in het landschap, maar ook in gebouwen. Een gids laat de geschiedenis herleven tijdens een van de historische wandelingen. Waar vinden deze wandelingen plaats?


Meppel

Van april t/m november kun je iedere eerste zaterdag van de maand meelopen met de algemene stadswandeling. Iedereen kan mee zonder opgave vooraf. Deze wandelingen starten om 10.30 uur bij het Historisch Centrum aan de Sluisgracht 21, naast molen de Vlijt. Kosten zijn € 3,50 per persoon. Wanneer je met een groep een wandeling wilt maken, kun je contact opnemen met stichting Oud Meppel.


de Wijk

Van april t/m oktober vindt elke tweede zaterdag en elke derde donderdag van de maand een historische wandeling in en rondom het dorp de Wijk plaats. De wandeling o.l.v. een gids van de historische vereniging de Wijk-Koekange begint om 14.oo uur voor de Wieker Meule en duurt ongeveer 2 uur. Er worden 3 historische avondwandelingen gehouden op de volgende data:

Donderdagavond 3 mei: start 19.00 uur
Donderdagavond 12 juli: start 19.00 uur
Donderdagavond 2 augustus: start 19.00 uur

Kosten zijn € 2,00 per persoon, inclusief boekje. Aanmelden kan tot 12.00 uur op de wandeldag bij Tourist Info Het Reestdal, 0522 – 443 275. Wanneer je op een ander moment met een groep een wandeling wilt maken, kun je contact opnemen met de historische vereniging in de Wijk.


Ommerschans

De Ommerschans heeft zowel gediend als verdedigingsschans als maatschappij van weldadigheid. Elke 4e zondagmiddag van de maand start om 14.30 uur een wandeling door Ommerschans waarbij de gids vertelt over de geschiedenis van deze bijzondere plek. Ook worden er zomeravondwandelingen  met gids gehouden op de volgende data:

Donderdagavond 14 juni: start 19.00 uur
Donderdagavond 12 juli: start 19.00 uur
Donderdagavond 9 augustus: start 19.00 uur
Donderdagavond 13 septembe: start 19.00 uur

Locatie: Hoeve no 4, familie Hiemstra, Balkerweg 72, 7739 PT Ommerschans. De kosten voor de rondwandeling bedragen vijf euro per persoon inclusief koffie/thee.