In draf door het Reestdal

In draf over heidevelden, door het bos en langs weilanden en vennen. Dat is een dag heerlijk genieten met je paard.

Door het Reestdal lopen twee mooie ruiterroutes, de route Staphorst-Balkbrug en de route langs o.a. de Wijk en Zuidwolde. Hoewel de routes verschillen in lengte en omgeving, zijn beide zeer gevarieerd en kun je vanaf de rug van je paard genieten van het mooie en afwisselende landschap.

Neem de tijd en pauzeer onderweg met een lekker picknick. En wil je beide routes rijden? Dan boek je toch een overnachting.

Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijkendoen_recreatie-vrije-tijd_paardensport_paardenroute-in-draf-door-het-Reestdal
Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijkendoen_recreatie-vrije-tijd_paardensport_route-in-draf-door-het-Reestdal

Route Staphorst - Balkbrug

De route Staphorst-Balkbrug is ongeveer 27 kilometer lang en voert je door de prachtige, gevarieerde natuur van het Reestdal.

Vanaf boswachterij Staphorst gaat de route naar het bos Haardennen bij Balkbrug. Beide bossen zijn zeer gevarieerd wat betreft natuur, dieren en recreatieve mogelijkheden. Onderweg kun je pauzeren bij een picknickplaats met paddock en even genieten van de mooie omgeving. Bij de picknicklocatie is een picknicktafel en een waterpomp met drinktrog aanwezig.

Starten kan in IJhorst en in Staphorst

De route kan in beide richtingen gereden worden en er kan op twee plaatsen worden gestart, zowel aan de Carstenlaan in IJhorst als bij de parkeerplaats van de Zwarte Dennen aan de Vijverweg in Staphorst/Punthorst.

Startpunt1: Carstenlaan 1, 7955 PH  IJhorst / GPS 52°39''02" N, 6°17'37" O

Startpunt 2: Vijverweg 5, 7715 PA  Punthorst / GPS 52°37'17" N, 6°16'26" O

 

(Klik hier om de route te downloaden)

Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_natuur-tuinen_Boswachterij-Staphorst_recreatieplas-zwarte-dennen
Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijken-doen_recreatie-vrije-tijd_Paardensport_Reestdal-route-de-Wijk

Route rondom de Wijk

Een mooie route van 65 kilometer door een zeer afwisselend gebied. Naast een groot deel agrarisch gebied kom je ook door Boswachterij Staphorst en Boswachterij Ruinen, beide met bos, vennen en heide, door het Oldenhaverveld en het lieflijke dal van de Reest. Daar kom je o.a. langs Zuidwolde, het Bazuinerveld, de Pieperij en het Westerhuizingerveld.

De route is 65 km lang en er kan op drie plaatsen gestart worden, in Echten, Koekange en in Balkbrug. De route is niet bewegwijzerd en kan via de routekaart gereden worden.

(Klik hier voor meer informatie)

Heeft u een activiteit die u op onze website wilt plaatsen?
Heeft u een bed & breakfast of camping en wilt u vermeld worden?

Neem vrijblijvend contact met ons op »