Hippische evenementen

Het Reestdal en paarden, dat is een mooie en vanzelfsprekende combinatie. In het Reestdal worden dan ook veel hippische evenementen georganiseerd, variërend van eendaagse wedstrijden tot meerdaagse evenementen. Uiteraard kun je zelf meedoen, maar je kunt ook alleen kijken.

Er zijn tal van evenementen waar men met de hele familie kan genieten van de paardensport. Bij evenementen in De Wolden komen de deelnemers van over de hele wereld om hun kunnen te tonen in de diverse takken van paardensport, zoals springen, dressuur, mennen en tuigsport.

concours-hippique-paarden
Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijkendoen_recreatie-vrije-tijd_paardensport_hippisch-paarden-evenement-outdoor-Zuidwolde (2)

Outdoor Zuidwolde

Dit concours behoort tot de grotere landelijke (verenigings)concoursen in Noord Nederland. Het zal bij velen nog bekend zijn onder de oude naam CH Zuidwolde. In mei kan men drie dagen lang genieten van de vele combinaties die deelnemen aan de paardensport. In de Zaanse houtloods kun je genieten van Culinair Hippique. Op het Culinair hippisch horecaplein kun je genieten van een heerlijk hapje en drankje.

Kijk voor meer informatie op de website van LR Ceres

Samengestelde menwedstrijd Zuidwolde

Het buurtschap Steenbergen met zijn klassieke Drentse boerderijen en oude eiken is in de maand mei twee dagen achter elkaar het decor voor paarden en pony’s. Er is een dressuur-, vaardigheids- en hindernisparcours.  Vooral de waterhindernis is spectaculair om te zien. Het is een gezellig evenement voor het hele gezin.

Kijk voor meer informatie op de website van menvereniging Zuidwolde.

Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijkendoen_recreatie-vrije-tijd_paardensport_hippisch-paarden-evenement-samengestelde-menwedstrijd-Zuidwolde01
concours hippique paarden

CH de Wijk

Traditioneel is het Pinksterweekend het weekend van paarden en pony’s in de Wijk. Drie dagen lang staan dressuur en springen in alle klassen centraal op het mooie landgoed Dickninge.

Voor de jonge ruiters is er een Bixie ring en op zaterdag komen de pony’s aan bod. ’s Avonds vindt het zaterdagavondspektakel plaats. Op maandag zijn de tuigpaarden en de springrubrieken aan de beurt, waaronder de Grote Prijs van De Wijk.

Kijk voor meer informatie op de website van CH de Wijk.

CH De Wolden

Het internationale concours hippique De Wolden in Veeningen is een perfecte combinatie van paardensport, fokkerij en een feestje. Het meerdaagse evenement  vindt in juli plaats op het concoursterrein van oud-international Jan Broek en de deelnemers zijn afkomstig uit meer dan dertig verschillende landen.

Speciaal is De Wolden Summer Sale, waar een aantal talentvolle 5-, 6- en 7-jarige springpaarden en topgefokte springveulens worden geveild.  En ’s avonds is het natuurlijk tijd voor een goed feestje.

Kijk voor meer informatie op de website van CH De Wolden.

Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijkendoen_recreatie-vrije-tijd_paardensport_hippisch-paarden-evenement-springen-CH-de-Wolden
Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijkendoen_recreatie-vrije-tijd_paardensport_hippisch-paarden-evenementen-overzicht

Overzicht alle paardenevenementen

Er zijn nog veel paarden evenementen in het Reestdal, ook in Balkbrug, Staphorst en Nieuwleusen kunt u genieten van de paardensport.

Kijk voor een overzicht van alle paardenevenementen in het Reestdal op de website  paardenevenementen » of op de wedstrijdkalender »van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) .

Heeft u een activiteit die u op onze website wilt plaatsen?
Heeft u een bed & breakfast of camping en wilt u vermeld worden?

Neem vrijblijvend contact met ons op »