Klimpark en speeltuinen

In en rond het Reestdal kun je heerlijk spelen en jezelf uitdagen. Er is een gloednieuw klimpark waar je op verschillende hoogtes kunt klimmen. Je kunt ook je concentratie en evenwicht trainen bij het Motorikpark.

Of je kunt  lekker spelen in een speeltuin waar alles met een boerderij te maken heeft of in een speeltuin waar je kunt schommelen en draaien. Misschien willen je ouders je even duwen?

 

Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijkendoen_kinderen_leuke-activiteiten-speeltuin-Drentse-Koe-Ruinerwold-01
Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijkendoen_kinderen_leuke-activiteiten_klimpark-speeltuinen-klimavontuur-Meppel

Klimavontuur Meppel

Onder begeleiding van ervaren instructeurs kunnen jong en oud klimmen, vanaf 1 meter tot wel 10 meter hoogte. Het maakt niet uit of je beginnend of gevorderd bent, alleen of in een groep kun je je heerlijk vermaken in het klimpark.

Naast het klauteren over de verschillende parcoursen kun je ook een pamperjump maken en tegen de klimwand aan de achterkant van de toren opklimmen om vervolgens te abseilen.

 

Klimavontuur Meppel │ Badweg 1 │ 7944 HJ  Meppel │ T: 0522 - 251 002 │
naar de website »

 

Speel- en ijsboerderij De Drentse Koe

De Drentse Koe is een buiten- en binnenspeeltuin met een boerderij thema. Op het buitenterrein zijn diverse speeltoestellen, springkussens, traptrekkers, skelters en een grote zand- en waterbak. In de dierenweide lopen pony’s, ezels, geitjes, konijnen en kippen. Je kunt ook boerenbiljart spelen, dat is midgetgolf op tafels. Als het regent kun je heerlijk spelen in de verwarmde speelschuur.

Van juli tot en met oktober is het maïsdoolhof geopend. Het doolhof is 1 hectare groot en je kunt dan een spannende tocht lopen en een vragenspel doen.
.
Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe │ Wolddijk 23 │ 7961 NA Ruinerwold │
T: 06 - 40 418 828 │ naar de website »

 

Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijkendoen_kinderen_leuke-activiteiten-speeltuin-Drentse-Koe-Ruinerwold-02
Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijkendoen_kinderen_leuke-activiteiten_klimpark-speeltuinen-motorikpark-Balkbrug

Speel- en Motorikpark

Motorikpark is een bijzondere speeltuin, omdat alle toestellen en oefeningen gericht zijn op het stimuleren van je concentratie- en coördinatievermogen.

De speelpaden zijn van natuurlijk materiaal gemaakt. Je kunt met een grote bal over een dartbord gooien, over een zigzagbalk lopen, schommelen en nog veel meer. Als je het Motorikspel gaat spelen, test je jouw coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, snelheid en kracht. Als je de drie levels uitspeelt kun je de spaarkaarten vol krijgen en een verrassing ontvangen!  De speeltuin is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

 

Speel- en Motorikpark / Camping ’t Reestdal │ De haar 5 │ 7707PK Balkbrug │ T: 0523 – 656 232 │ naar de website »

 

Speeltuin Kindervreugd

Speeltuin Kindervreugd in Veeningen is een heerlijke 'ouderwetse' speeltuin, met schommels, klimrekken, klim- en klautermateriaal. De speeltuin is opgedeeld in twee delen, een voor peuters en kleuters en een voor schoolgaande jeugd. Het geheel is rondom afgesloten.

Achter de speeltuin begint het beleefpad de iPadweg en een trimparcours. Je kunt er ook heerlijk een ijsje eten en een kopje koffie drinken bij het dorpshuis 't Markehuus. De toegang is gratis.

 

Speeltuin Kindervreugd │ Dorpshuisstraat 39 │ 7924 PP  Veeningen │
naar de website »

 

Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijkendoen_kinderen_leuke-activiteiten-speeltuin-Kindervreugd-Veeningen

Heeft u een activiteit die u op onze website wilt plaatsen?
Heeft u een bed & breakfast of camping en wilt u vermeld worden?

Neem vrijblijvend contact met ons op »