stap in de stal

Ben je nieuwsgierig of wil je gewoon een keer komen kijken in een varkensstal, kom dan een keer op stap in de stal. Wegens de strenge hygiene wetgeving mag je helaas niet in de stal zelf komen, maar er is een aparte ruimte aan de stal gebouwd.

Vanuit de zichtruimte kun je door ramen in de stal kijken, bij de moedervarkens met jonge biggen in de kraamstal en bij de oudere biggen. Er hangt ook een beeldscherm. Via een webcam zijn er live-beelden uit de dragende zeugenstal te zien.

 

Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijkendoen_kinderen_als-het-regent_indoor-stap-in-de-stal-zichtstal-Ten-Kate-Veeningen-02
Tourist-Info-Het-Reestdal_CT_bekijkendoen_kinderen_als-het-regent_indoor-op-stap-in-de-stal-zichtstal-Ten-Kate-Veeningen-02

elke vier weken biggetjes geboren

Elke vier weken worden er biggetjes geboren die 24 dagen bij de moeder blijven. Daarna gaan ze naar de biggenafdeling. De biggen die op onze boerderij worden geboren, worden voor het vlees gehouden. Wist je dat de niet direct eetbare delen van het varken gebruikt worden in heel veel producten, zoals ijs en lijm enz?

Als je meer over varkens wilt weten of gewoon een keertje wilt komen kijken. Je bent altijd van harte welkom. Een bezoek is gratis en je hoeft geen afspraak te maken.

Zichtstal Ten Kate │ Markeweg 6a en 8 │ 7924 PC  Veeningen │T. 0528 – 391 107  │
naar de website »

Heeft u een activiteit die u op onze website wilt plaatsen?
Heeft u een bed & breakfast of camping en wilt u vermeld worden?

Neem vrijblijvend contact met ons op »