kunstroutes

Tijdens de kunstroutes zul je merken dat het Reestdal  een inspirerende omgeving is voor kunstenaars. De omgeving dient niet alleen als inspiratie, maar ook als locatie.

Al fietsend en wandelend kom je langs tuinen, monumentale panden en diverse andere plaatsen waar kunst tentoongesteld wordt. In het Reestdal worden jaarlijks twee kunstroutes gehouden waarbij je grensloos kunt genieten.

kunst Reestdal grensloos
Tourist-Info-Het_Reestdal_CT_kunst-cultuur_kunstroute-grensloos-kunst-verkennen-zwaan-op-boekennest-Emile-vd-Kruk

grensloos kunst verkennen

Het landschap van het Reestdal is een prachtig gebied om ontspannen in te fietsen, te wandelen en om kunst te verkennen.

Om het jaar, in de laatste drie weken van september, wordt hier kunst getoond, die het verkennen meer dan waard is. De kunst is te zien in zowel het Drentse dorp de Wijk als in het Overijsselse dorp IJhorst. Grensloos dus.

De eerstvolgende Grensloos Kunst Verkennen staat gepland van donderdag 12 t/m zondag 29 mei 2022.

Meer informatie is te lezen op de website van Grensloos Kunst Verkennen.

 

ateliers in bedrijf

Een groep kunstenaars uit het Reestdal organiseert om het jaar 'Ateliers in bedrijf', afwisselend met Grensloos Kunst Verkennen.

Tijdens deze kunstroute kun je een kijkje nemen in de ateliers van de kunstenaars. Zij tonen niet alleen hun werk, maar geven ook uitleg over de kunstwerken en de gebruikte technieken. Dit maakt 'Ateliers in bedrijf' erg aantrekkelijk voor kunstliefhebbers.

In 2021 is 'Ateliers in bedrijf' gepland in de weekenden van 8, 9 en 10 oktober en 15, 16 en 17 oktober is. Iedereen is van harte welkom van 11.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie is te lezen op de website van Ateliers in bedrijf

 

Tourist-Info-Het_Reestdal_CT_kunst-cultuur_kunstroute_ateliers-in-bedrijf-Wildschutserve-patineren

Heeft u een activiteit die u op onze website wilt plaatsen?
Heeft u een bed & breakfast of camping en wilt u vermeld worden?

Neem vrijblijvend contact met ons op »